Indbydelse til årsmøde i Foreningen Bæredygtige Byer & Bygninger

28.02.2017

Oplev den digitale fremtid i Saint Gobains ”Habitarium

 

Tid: 27. marts 2017 kl. 11:30 -16

Sted: Habitarium, Saint Gobain, Robert Jacobsens Vej 62A, 2300 Kbh. S.

Pris: 500 kr. for medlemmer af FBBB og 750 kr. for ikke medlemmer excl. moms.

FBBB har fået mulighed for at afholde FBBBs årsmøde hos Saint Gobain i deres spændende ”Habitarium” i 8-tallet i Örestad. Her kan alle deltagere afprøve, hvordan det er at gå tur i en 3D-model og med egne øjne se, hvad det betyder for byggeriet, hvis alle får adgang til sådanne informationer.

 

Udover 3D er der en række 1:1 modeller, hvor man kan opleve, hvad forskellige valg af løsninger, herunder materialevalg, betyder for indeklimaet.

 

Endelig er der et ”playboard”, hvor man kan se de økonomiske og miljømæssige konsekvenser af forskellige valg af konstruktioner og materialer i byggeriet. Disse vil være udgangspunkt for en gruppedebat.

 

Vellykkede digitale løsninger udvider vores muligheder for at passe bedre på jordens ressourcer, og de kan gøre livet nemmere for mennesker. Grønne løsninger driver i forvejen en stor del af den digitale udvikling. Tænk bare på mobiliteten - fx Tesla’s batterier til lagring af solenergi og de førerløse biler.

 

I den fagre nye, digitale verden kan vi fodre programmerne med ”Big data”. Computermodeller kan bygges i dimensioner, der ikke alene tager højde for energiforbrug, men også indeklima, materialeforbrug, biofaktor, økonomi m.m. I visionerne for den digitale fremtid sikrer modellerne os optimering på alle planer. Men hvor langt er vi egentlig med den bæredygtige, digitale udvikling i den virkelige verden?

 

Tre nøglespillere vil fortælle fra hver deres del af værdikæden i byggeriet, hvordan de oplever visioner og realiteter om bæredygtighed og den digitale fremtid:

 

  • Andreas Kragh, Afdelingschef, VDC-LAB & Support, MTH
  • Mette Thiberg, Byggechef i Boligforeningen 3B
  • Nicolaj Hvid, Senior VDC Specialist, Saint Gobain, DTU

 

 

Tilmelding på www.fbbb.dk senest 15. marts 2017.

 

Efter årsmødet er der generalforsamling i FBBB. Alle er velkomne.