Bæredygtighed er ikke et quick fix

14.09.2016

Direktør i DK-GBC, Mette Qvist, blev interviewet af Bygge- og Anlægsavisen om sit indblik i udviklingen af det bæredygtige byggeri, og om hvordan bæredygtighed ikke behøver at være et abstrakt begreb, men derimod kan gøres konkret, målbart og værdiskabende. Mette Qvist pointerer, at bæredygtighed kan være en svær størrelse, og hvordan DGNB kan give nogle konkrete værktøjer til at håndtere denne.

”DGNB-certificering er kort sagt et forsøg på at komme om bag de fine ord og kunne dokumentere indsatsen målbart via et pointsystem, der omfatter både totaløkonomi, miljø og det sociale.”

Et andet omdrejningspunkt i artiklen er målet for at gøre DGNB-kriterierne til et fælles udgangspunkt for optimering af bæredygtighed i byggebranchen. Den gratis udbredelse af DGNB-materialet understreger ambitionen om dette.

- Open source-tilgangen har allerede betydet, at rigtig mange har downloadet materialet. Hensigten er, at alt med tiden skal være tilgængeligt og åbent. Og vi skal have det på en webbaseret version, så der kommer til at ske meget mere udvikling på den digitale front. Open source gør DGNB til en fælles platform for bæredygtigt byggeri for markedet, hvor man kan genbruge og skalere sin viden op, fortæller Mette Qvist.

 

DOWNLOAD DGNB-MATERIALE HER

 

LÆS HELE ARTIKLEN HER