Bygninger i drift

Eksisterende byggeri, der allerede er i drift, kan certificeres efter DGNB-bæredygtighedsklassen Kontorbygninger i drift (EKE).

Pilotfasen for DGNB for kontorbygninger i drift blev afsluttet i december 2016. En endelig markedsversion er nu tilgængelig for uddannede DGNB konsulenter.

Denne bæredygtighedsklasse har til formål at måle bæredygtighedsniveauet for kontorbygninger i drift, og giver et her-og-nu-billede af bygningens ydeevne, uden at stille krav til en forudgående renovering.
For at indgå i evalueringen skal bygningen være mindst fem år gammel, og overvejende bruges til kontor- eller erhvervsaktiviteter.

At bevare og renovere i stedet for at bygge nyt kan i sig selv være bæredygtigt, men det kræver en fokuseret indsats på de enkelte løsninger, og hvordan de som helhed påvirker hinanden.
Den nye DGNB bæredygtighedsklasse skaber et overblik over mulige tiltag og løsninger i byggeriet og deres sammenhænge og konsekvenser.

 

Det er muligt at få certificeret en kontorbygning i drift efter pilotmanualen. Kontakt support@dk-gbc.dk for yderligere information.