Daginstitutionen Rådyret, Støvring

Bygningsinfo

Bygningstype: Undervisnings- og børneinstitution

Areal: 850 m²

Bygherre: Rebild Kommune  

Auditor: Gitte Gylling Olesen  

Ingeniør: Rambøll  

Bygningsår:

Årstal for præcertificering: 2018

Årstal for certificering: 2019

Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Adresse: Rådyret 2 - 9530 - Støvring

Visioner og tiltag

Daginstitution Rådyret står som et bæredygtigt fyrtårnsprojekt for Rebild Kommunes målsætninger om at være en bevidst og bæredygtig rollemodel indenfor både miljømæssige, økonomiske og sociale kvaliteter og kan rumme 30 småbørnspladser og 60 børnehavepladser. Projektet udføres som integreret design med HP Byg A/S som totalentreprenør, hvor Rambøll tager sig af arkitektur, landskab, bæredygtighed og ingeniørfagene.

Gennem en integreret designproces har fokus været robusthed, drift og vedligehold i design og løsninger. Vores tese har været, at det mest bæredygtige projekt, er det, der er det mest holdbare på sigt. Det kommer til udtryk gennem den gennemarbejdede planløsning, som skaber rammerne for en funktionel hverdag med styr på det praktiske. Det skaber en ro og giver plads og rum til udfoldelse og udvikling både fysisk og kognitivt.

Den arkitektoniske idé er at skabe et rationelt og funktionelt hus for børn og voksne med spændende og varierende rumlige oplevelser. Resultatet er et hus, der selvfølgelig vil fungere rent praktisk i hverdagen, som i høj grad også giver børn og voksne mulighed for en oplevelsesrig hverdag med leg, sociale relationer og læring i fokus.