DGNB for bygninnger i drift præsenteret på DK-GBC vinterkonference

06.12.2016

Green Building Council Denmark (DK-GBC) præsenterede den 6. december 2016 en ny DGNB bæredygtighedsklasse.

De nye bæredygtighedskriterier certificerer bygninger i drift med tilgangen om at sætte bæredygtighed på formel, hvor der bliver sat fokus på det uforløste potentiale i vores eksisterende bygningsmasse.

 

 

 

Se præsentationerne fra dagens program her:

 

Pilofasedeltagerne

 

Thomas Fænø Mondrup

 

IC-Meter

 

Teknologisk Institut

 

Købehavns Kommune

 

BNP PARIBAS

 

Det er gået stærkt siden den første DGNB bæredygtighedsklasse blev præsenteret af DK-GBC i 2012. Siden er yderligere fire kriteriesæt blevet tilpasset, og nu kommer det femte – DGNB for bygninger i drift.

Pilotfasen for DGNB for bygninger i drift blev i gangsat i februar 2016, og er afsluttet i december 2016. Pilotfasen havde otte pilotprojekter med stor mangfoldighed blandt de deltagende bygherrer. I pilotfasen deltog, Lejerbo, Region Nordjylland, PensionDanmark, NIAM, ATP Ejendomme, JJW Arkitekter, Nordea Ejendomme og PKA med pilotprojekter.

Til at forestå rådgivning og dokumentationsindsamling deltog DGNB konsulenter/ auditors fra følgende virksomheder: COWI, DEAS, JJW Arkitekter, NIRAS, PLH Arkitekter og SWECO.

Den store interesse fra bygherrer bekræfter en tendens som DK-GBC har oplevet det seneste år. Direktør Mette Qvist udtaler:

”At så mange bygherrer af forskelig karakter vælger at deltage i pilotfasen, er for os et tydeligt signal om, at efterspørgslen på dokumenteret bæredygtighed i byggeriet er i gang med et kraftigt opsving. Bygninger i drift rummer af åbenlyse årsager et kæmpe potentiale for bæredygtighed, og vi ser frem til at frigive den nye DGNB manual som open source”

Denne tendens er også en oplagt mulighed for at sætte mere fokus på at optimere ressourcerne og støtte den grønne omstilling i samfundet. Det vil desuden videreuddanne den danske byggebranche i forhold til at skabe en konkurrencemæssig fordel. Den stigende efterspørgsel på dokumenteret bæredygtighed vil kunne udnyttes på eksportmarkeder af danske virksomheder med den rigtige know how.

Den nye DGNB manual for bygninger i drift kan frit downloades fra august 2017 på dk-gbc.dk